tisdag 4 september 2012

Steve Jobs da bok

Läste jag en bok om för någon vecka sen, intressant läsning på min ära. Kan rekommendera den för alla, inte minst ni appletvivlare där ute.
Man kan ju tro att den vore ganska glorifierande, men icket.

Det man får lära sig i boken om gamle steve är att han var en vegansmug hippie, som trodde att hans fruktdiet var så kraftfull så han inte behövde duscha. Vilket resulterade i att han fick jobba nätter då ingen annan orkade vara nära hans stank.
Om hur han är psykopat och mytoman, hur han lurar sina närmaste vänner på pengar, hur han överger sin dotter, och sedan vägrar bonda med sina nya döttrar. (antagligen för han är halvpers)
Hur han tar andras idéer och arbete och tjänar pengar på dom. Hur han gråter så fort han får mothugg.
Och mycket mycket mer.

Ibland kommer Bill Gates in och levererar total pwnage dessutom, skönbill.
Sen i de sista kapitlen så ändras det till totalt rövslickeri, där dom mest pratar om hur bra itunes är (?). Programmet som gör att min mac får mer uppdateringspåminnelser än alla mina pcs tillsammans.


Det bästa med boken är att man får en insikt i Wozniak, kanske världens snällaste kille. Skönhackern som byggde all apples success, gav bort sina aktier till medarbetare som han tyckte var värda dom. (Som trots att dom var med och startade apple inte fick några aktier av steve). Som fortfarande tycker att apples stängda produkter är bra för den normale korkade användare, men att han och de flesta andra föredrar ett öppet alternativ.

Boken finnes som ljudbok bland annat i piratbukten.


1 kommentar:

  1. Han var en förebild för oss alla den där Steve.

    SvaraRadera