söndag 17 juli 2011

Dags att dra igång den här bloggen igen

Nu är det inte längre en blogg om mitt liv i tyskland, utan en blogg om vadfan jag känner för för dagen. Det var det "nästan" förut också visserligen.
Haters? just det, "step right up and get some"

Jag har iaf flyttat hem ifrån tyskland, ett land jag inte kom överens med. Men är man van vid rymdteknologi som att betala med kreditkort i affär och restaurang, kunna ta ut pengar på andra bankomater än ens egna bank och få 50 spänn straffavgift, inte använda heltäckningsmatta, inte röka inomhus och att det inte är enligt lag förbjudet att arbeta på söndagar (!)(om det inte är ett serviceyrke, eller om en matbutik ligger på en tågstation men då får dom inte sälja mat man inte kan ta med sig på en resa... alltså.. dra åt helvete!)

Jag är iaf tillbaks i det undersköna Jämtland, och har just nu lite ledigt mellan jobb och passar på att njuta av sommar, golf och andra Östersundska specialiteter som att bli effektivt blockerad på gågatan av någon slags barnvagnsmaffia som går med 39 barnvagnar i bredd och stannar för att stå och röka som en mattant rakt ner i respektive barnvagn medans istiden kryper närmare. Inget som är ett problem för en person som mig som är härdad från tyskland. Där står folk 3 i bredd i de extra breda rulltrapporna, även fast tåget står på perrongen och ska avgå om 10 sec. För den effektive svensken är detta icke ett bra recept för blodtrycket.

Igår var jag på dop, min kusins barn hade flugit upp från afrika för att döpas i kristi namn. Mat, tårta, 95% folk jag aldrig sett förut och mygg bjöds det på. Mycket trevligt. Efter detta for jag och M ut på golfbanan för att spela i en såndär underbar vindstilla kvällssol som sällan infinner sig, jag spelade som en demon på steroider på långhålen och spöade M till en blodig hög då jag vann med ett helt slags marginal! Sörenstam ringde och sa att det ska bli nice med en rejäl svensk på touren nästa år.

Hare bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar