måndag 16 september 2013

Mycket delning, lite verkstad.

Kyrkovalet är nu i skrivande stund över så när som på 2 distrikt som vägrar bli räknade på hemsidan.
Alla ni som har varit på facebook senaste veckan har antagligen sett mycket information om detta och ett aggressivt delande av uppmaningar att rösta för att ge Sverigedemokraterna ett mindre fotgrepp i politiken.

Jag läste i tidningarna under gårdagen att det var långa köer till kyrkovalet över hela landet och mobiliseringen tycktes vara ett faktum.

Hur ser då siffrorna ut?
Jodå ett ökat valdeltagande från förra valet med 0,8%
18532 fler (giltiga) röster i år än i förra valet indikerar en ökning, då trenden från det 2009's val var en minskning på 20k röster.

Hur många extra röster fick då SD? 21473.
Så efter alla människor som röstade på SD är det -2941 röster jämtemot förra valet.
Sen kan man spekulera länge i huruvida rösterna utan facebookmobiliseringen hade följt trenden och legat på -20k. Det är svårt att säga. Men jag hade förväntat mig lite mer, speciellt då Sverige börjar bli väldigt politiskt medvetet, och att en ökning har skett trots att det finns 200 000 mindre röstberättigade personer i landet sen förra valet.

Det är skön ironi att när man ser alla som pkkorrekt och hipstrigt har gått ur kyrkan nu sitter och ber alla andra att rösta åt dom. Det där tänkte ni inte riktigt igenom va?

En annan kul trend är antalet ogiltiga röster, det har ögat med nästan exakt 2000 varje val. Med tanke på hur många färre som röstar. Har alla röstat blankt eller är dom inte skrivkunniga? Och är det påverkat av det påstådda vallokalsfusket.
Tydligen har det i flera lokaler i Sverige försvunnit lappar, då för SD, flera gånger. Antingen gömda eller stulna. Jag har inga bevis på att detta har hänt, men tror mycket väl att det kan ha hänt. Hur korkad kan man bli. "Vi gillar inte SD's politik så vi kastar demokratin vind för våg och begår röstfusk". Jag gillar inte SD men  vadfan håller ni på med. Det är ett brott med upp till sex månaders fängelse, och det ger onödig sympatisupport och rubriker för SD. Röstfusk är ett hån mot hela vårat system, håller man på med det är man värre än SD.
Ska man bekämpa SD kan man inte lägga sig på deras nivå eller under. Dom måste mötas på den höga vägen där dom inte har en chans.

Jag till tacka alla som faktiskt tog sig till en lokal för att lägga en giltig röst på ett alternativ. Har ni bara gillat, delat och sen suttit hemma ska ni veta att ni är dåliga människor.

"All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing."

1 kommentar: